Jernvallens Arena
4 juli 2021
15:00

Referat: Sandvikens IF - Sunnersta AIF

Vi vet att vi möter serien starkaste lag, framförallt vet vi att Sandviken är otroligt starka framåt. Det känns samtidigt att om vi kan hålla oss till vår matchplan med att ligga i fas i defensiven när en omställning kommer så har vi ändå en god chans att hålla tätt bakåt. Tyvärr så hänger vi inte med och Sandviken duktiga anfallare får utdelning ganska direkt vid 3 omställningar och gör fina spelmål. Halvleken klart till Sandviken och vi går till halvtid med 0-3. Vi är dock inte heller utan chanser och har både en och två riktiga chanser att reducera.
I halvlek pratade om att släppa sargen och köra, släppa loss helt enkelt, vilket jag också känner att vi gör. I andra är vi mer på, har flera riktiga chanser att reducera men målvakten i Sandviken storspelar i målet och räddar fler kvalificerade avslut.
1-3 kommer dock efter ett mycket fint förarbete. Bud på 2-3 flera gånger om och ett ribbskott men närmare än så kommer vi tyvärr inte samtidigt som Sandviken får utdelning två gånger om.
Som tränare blir man alltid lite fundersam över förluster men jag anser att det är otroligt nyttigt! Vi har aldrig spelat eller agerat på denna nivå. detta är faktiskt de bästa lagen vi mött och vad kan vi lära oss av denna match.
Skönt att vi får kred för vårt spel från Sandviken duktiga ledare över hur vi spelar fotboll och beröm över vår spelidé och att vi försöker spela fotboll.
Nästa match Sandviken igen på Sunnersta IP den 1/8.